Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Rettighedsskole hos os

Rettighedsrådet på skolen arbejder med fokus på FN´S børnerettigheder

Danehofskolen er en certificeret rettighedsskole og har to rettighedsråd, hvor de er inddelt i afdeling Nyborg og afdeling Vindinge. 

Vi har i år startet en ekstra rettighedsråd for de yngste elever i 0.-3. årgang, som hedder mini-rådet. Her lærer vi om rettigheder ved at lege og lave forskellige aktiviteter. 

Vi har også det store rettighedsråd, hvor vi arbejder med at få skolen til at følge alle FN’s børnerettigheder, fordi undersøgelser viser, at børn trives bedre, når de kender deres rettigheder. I det store rettighedsråd har vi også de seneste år været med i FN-byen til Børnetopmøde, hvor vi i 2022 fik vores ide med ”Byt og få nyt”. Det går ud på, at man indleverer de ting, man ikke bruger mere, og så kan andre få mulighed for at bytte med de ting, der er i boden, fordi alle har ret til tøj, sko og legetøj. 

I rettighedsrådet er vi 13 elever fra afdeling Nyborg og i afdeling Vindinge er de 8 elever. Vi prøver så vidt muligt at samle de to råd og arbejde sammen på afdelingerne. Vi har en rettighedsvæg, hvor vi sætter de ting op, som vi arbejder med. 

Disse værdier er særlige vigtige for os: 

  • Demokratisk deltagelse
  • Forpligtigende fællesskaber
  • Mangfoldighed – plads til alle

Derfor kan du forvente, at alle voksne på Danehofskolen taler ordentligt og respektfuldt til dig som elev på skolen. De voksne hjælper dig også med at finde gode løsninger, hvis du har udfordringer i skoledagen. Vi har sammen et fælles ansvar for, at alle elever føler sig trygge i klassen og i skolen, og at ingen bliver mobbet eller føler sig ensom. 

Det forventes, at du som elev på Danehofskolen lever op til skolens værdier: Her på Danehofskolen passer vi på hinanden. Vi passer også på vores møbler, materialer, legeredskaber og lokaler. 

Adfærd på skolen:

  • Jeg taler ordentligt og respektfuldt til og om mine klassekammerater, lærere, pædagoger og vikarer. 
  • Jeg er en god klassekammerat, som hjælper de andre. 
  • Jeg gør mit bedste i undervisningen, også når der er gruppearbejde, og jeg overholder aftaler. 
  • Jeg respekterer andre, også selvom de er forskellige fra mig selv. 
  • Jeg hjælper med praktiske ting, fx oprydning, når jeg bliver bedt om det 

Det er VORES skole!